Potdeurmekare - Henk Harmsen
OverzichtOude Achterhoekse gerechten en eetgewoonten
Potdeurmekare geeft een boeiende beschrijving van gerechten en eetgewoonten in de Achterhoek gedurende de periode 1900-1925. Precies honderd recepten van dergelijke oude Achterhoekse gerechten zijn beschreven: moos met ribbekes, garstensoep, humkessoep, diverse ‘pannekoken’, roggebrood met smalt, weggenmelksepap en diverse ‘potdeurmekaren’.
Daarnaast zijn gerechten voor de feestdagen beschreven, zoals knieperkes, poddik, boerenjongens en Jan-in-de-zak (pork). Ook geeft Potdeurmekare een beschrijving van de eetgewoonten uit die tijd, zoals de eettijden (vesperen, het eten van brokkenpap
‘s avonds), de slacht, de eetgewoonten bij feest- en hoogtijdagen enz.
Gherre 1e druk 1988 - hardcover - ISBN9072439058 - 70 pp - prima staat.
301123